the world with my eyes

"If I said, My foot was stirred; Lord, thy mercy helped me." Psalm 94:18

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

legyőzni önmagunkat...

2015.03.22. 19:26 theworldwithmyeyes

Lehet?! Egyáltalán bárkinek is van igazán ereje hozzá? Sosem vonzott túlzottan sokáig semmi az intelligencián kívül. Az élet maga egy kihívás, amit ha akarunk ha nem el kell fogadnunk. Vagy erőt veszünk magunkon és győztes mentalitással nyerünk vagy örök vesztesek maradunk. Folyton le kell győzni önmagunkat. Folyton úton kell lennünk, folyton fejlődnünk kell, még akkor is ha teljesen tisztában vagyunk önmagunkkal. Mert van a vágy, ami jön a semmiből és fenekestől felforgatja addig olajozottan működő világunkat. Ilyenkor semmi másunk nem marad mint a jellemünk, ami az úton tart.

the-sin-tee-shirt-300x290.gif

Mert bár sablonosnak hangzik egyszer fent vagyunk egyszer lent.  Az élet egy óriási hegy és meg kell lennie a kellő bátorságnak bennünk, hogy megmásszuk. Igen nem elég a vágy, hogy a csúcsra akarunk érni, nem elég az elhatározottság, baromi sok kitartás és jellem kell ahhoz, hogy elérjünk oda ahová szeretnénk.

De hol van a határ? Hol a hátár önmagunk feladása és jellemünk erőszakosan megtartása között? Ezt vajon pontosan érezzük mindig? Mikor kell lépni? Mikor kell segítséget kérni?

Én most segítséget kérek, mert a vágyam annyira erős, hogy elhalványítja a jellememet és nem vagyok biztos abban, hogy az út amit gondoltam, hogy jó valóban jó lehet. Vagy elmenekülök... Ez is egy lehetőség. Vajon melyikhez van több erőnk? Vajon erősek vagyunk? Vajon mi határozza meg, hogy egy adott helyzetben ami fájdalmat okoz abban a pillanatban maradunk vagy megyünk? Meddig vagyunk képesek kitartani? Ezt befolyásolja a vágy erőssége? És vajon melyik vágy az erősebb a tesi vagy a lelki?

Kellesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://timpili.blog.hu/api/trackback/id/tr497292357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandulazöld (törölt) 2016.04.21. 15:28:56

Csak kérdések... a válasz benned van rájuk. :)

Mi van ha már most is Önmagad vagy, csak a maszktól nem látod?
Mi van, ha az élet nem kihívás... és minden ami létezik, nagyon egyszerű, csak mi bonyolíjuk túl?
Mi van ha a "győztes" és "vesztes" csak egy maszk?
Mi van ha egyáltalán nem kell fejlődnünk, csupán emlékeznünk kell?
Mi van ha az az igazi, mikor már nincsen vágy?
Mi van ha sosem vagyunk fent vagy lent, csupán a maszkon át tűnik így?
Mi van ha ha sehová sem kell elérnünk, egyszerűen csak le kell vennünk a maszkokat és máris ott vagyunk?
süti beállítások módosítása