the world with my eyes

"If I said, My foot was stirred; Lord, thy mercy helped me." Psalm 94:18

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerelem első látásra! Te hiszel benne?

2015.01.06. 20:41 theworldwithmyeyes

Szerelem első látásra. Valóban létezik, vagy csak nagy szavak, romantikus regények által idealizált szituáció?

Nézzük akkor a tényeket, ami ugye eleve fura, hogy a szerelmet realitással és képletekkel magyarázzunk. Érdekes tény, hogy a szerelem első látásra mint fogalom jobban érinti a férfiakat, mint minket nőket.

"A brit tudósok kimutatták, hogy társkereséskor sok férfit túlzottan befolyásolnak a romantikus klisék. A nők szívesebben nézik ugyan a hollywoodi romantikus filmeket, de nem nagyon hisznek bennük, ellentétben a férfiakkal. "

szerelem_elso_latasra_letezik_.jpg

A férfiak nagy része meg van róla győződve, hogy létezik az a nő, aki első látásra elsöprő érzelmeket gerjeszt bennük és várják, hogy az érzés villámként csapjon beléjük. És itt jön a csavar, hogy többek között az is megállapításra került, hogy amiről azt gondoljuk hogy „szerelem első látásra”, az egyáltalán nem szerelem, hanem az erotikus vonzalom és „ego-simogatás” kombinációja: ha észrevesszük a másik pillantásában a vágyat, azt „simogatásnak” vesszük.

Úgy tartják, hogy a szem a lélek tükre, ami annál igézőbb, minél jobban el lehet veszni benne. A száj pedig szexuális jelleggel bír. A "szerelem első látásra" létezik, csak tudni kell, hogy az a bizonyos "látás" rengeteg kis pillantásból áll, amelyek sorra veszik a női testet. Abban a ritka esetben, amikor minden klappol, Rómeó és Júlia gyorsaságú szerelmi mélységek szövődhetnek. De ilyen létezik vajon? Te hiszel benne??

Minden negyedik szingli mondta, hogy már ő maga is beleszeretett valakibe korábban, akivel mindössze egyszer találkozott. A férfiak között gyakoribb a jelenség: 27 százalékuk átélte már a szerelmet első látásra, míg a nők körében „csak” 18 százalék találkozott vele.

Te éltél már át ilyet? Létezik?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://timpili.blog.hu/api/trackback/id/tr757032503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rónarider 2015.01.06. 22:40:35

Persze. Amikor meglátok egy tisztességesen elkészített (nem olajban, de ha igen semmiképpen nem repce-)rántottát, hagymával-sonkával-kolbásszal, ahogyan az illik, amitől az artériáimban már a látványtól zsírdugó kezd kicsapódni, na akkor!
A lányok meg tetszenek, vagy nem tetszenek.
Akik tetszenek, azok vagy az első megszólalásig tetszenek, vagy még utána is. Akik még utána is, azok vagy viccesek és jó fejek, de okosak és lököttek is, vagy nem. Amennyiben viccesek és jó fejek, de okosak és lököttek is, vagy bejövök nekik, vagy nem. Abban a valószínűtlen esetben amikor bejövök nekik, mehet a menet, ellenkező esetben csak mehetne :)

Ez ugye nem egészen első látás?
süti beállítások módosítása